تغییر در وعدههای غذایی در ماه مبارک رمضان میطلبد که روزهداران کنترل بیشتری بر خورد و خوراک داشته باشند و با رعایت اصول تغذیه از بروز پرسشها گوارشی پیشگیر
عبارات مهم : تغذیه این تغییرات در روند تغذیه ممکن است جهت افراد مشکلاتی را در زمینه گوارش به وجود بیاورد که انتظار می رود با عمل به توصیه های کارشناسان و متخصصان، زیاد مراقب سلامت خود باشند.
یکی دیگر از مباحث مهمی که باید مد نظر باشد، نحوه نگهداری و مصرف مواد غذایی است که گاها عاملی جهت بروز پرسشها و شاید بیماری های دیگر می شود.
لزوم توجه روزه داران به اصول تغذیه
کارشناس ارشد اداره نظارت برمواد غذایی بوشهر اظهار داشت: روزه داران در ماه مبارک رمضان باید به اصول تغذیه توجه خاص ای داشته باشند تا مشکلی از نظر گوارشی جهت آنها ایجاد نشود.
محمد رکاب پور افزود: بی توجهی به پرسشها تغذیه و عدم رعایت بهداشت مواد غذایی در ماه مبارک رمضان مشکلاتی را جهت روزه داران ایجاد می کند و این عنوان اهمیت رعایت تغذیه را زیاد می کند.
وی خاطرنشان کرد: روزه داران تا حد امکان از نگهداری غذای پخته شده است به مدت طولانی خودداری کنند و هر وعده غذایی را با توجه به میزان نیاز مصرف خودو به مقدار مورد نیاز جهت مصرف در یک وعده غذایی تهیه کنند و از گرم و سرد کردن غذای پختنی بیش از یک بار نیز خوداری کنند.
خطرات نگهداری غیر اصولی غذا
رکاب پور اضافه کرد: یا در صورت نیاز جهت نگهداری وعده های غذایی از ظروف مخصوص دربسته وبه مدت حداکثر ۲ تا ۳ ساعت در یخچال دارای شرایط بهداشتی مناسب و دور از مواد خام و آلوده کننده استفاده کنند.
وی در خصوص رعایت بهداشت مواد غذایی در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان بعضی از شهروندان میل به دارند یک وعده غذای پخته شده است را جهت مصرف در هنگام سحری یا افطارروز بعد نگهداری کنند.
محمد رکابپور اضافه کرد: باید به این توصیه توجه کرد که مراحل حفظ و نگهداری غذای پخته شده است در یخچال یا در دمای اطاق تابع شرایط و شاخصه های خاص خود است و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی ممکن است نگهداری نامناسب مواد غذایی آماده مصرف، باعث بروز مشکلاتی در بین روزه داران شود.
مراقب اختلالات گوارشی باشید
وی در مورد خطرات نگهداری غیر اصولی غذاهای پخته شده است خاطرنشان کرد: غذای پخته شده است در یخچال در معرض انواع آلودگی های میکروبی و حتی شیمیایی واقع شده است است و با توجه به اینکه بعضی افراد غذا را بدون توجه به نکات بهداشتی نگهداری می کنند این عنوان می تواند باعث ایجاد اختلالات گوارشی درمصرف کنندگان شود.
رکاب پور افزود: نگهداری طولانی مدت انواع سالاد سبزیجات وسالاد الویه و بعضی غذاهای پروتئینی پخته شده است مانند گوشت و ماهی و مرغ و انواع خورشت های ایرانی در کنار سبزیجات خام و میوه انباشته شده است در یخچال و در ظروف بدون سرپوش یکی از بااهمیت ترین روش های غیر بهداشتی جهت نگهداری غذا در یخچال هست.
وی ادامه داد: مواد غذایی مانند لبنیات و تخم مرغ، گوشت و مرغ و ماهی بسیار سریع فاسد می شوند لذا نباید به مدت وقت طولانی در یخچال به حالت پخته شده است نگهداری شوند لیکن به سرعت دچار عوض کردن طعم و کیفیت می شوند و ممکن است خطراتی جهت سلامتی فرد روزه دار ایجاد کنند.
لزوم توجه به توصیه های دارویی و غذایی
دکتر یحیی رضایی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: روزه داران باید توجه خاص ای به توصیه های دارویی و غذایی داشته باشند و این پرسشها را رعایت کنند تا از بروز پرسشها به دور باشند.
وی با تاکید بر اینکه مصرف دارو در ایام ماه مبارک رمضان باید طبق نظرپزشک و داروساز باشد، اضافه کرد: روزه داران وعده های دارویی خود را خودسرانه از بین بردن و یا به وقت دیگری موکول نکنند تا پرسشها درمانی آنها با مسئله روبرو نشود.
رضایی با اشاره به اینکه بیماران در مورد عوض کردن در برنامه های دارویی خود حتما باید با دکتر مشورت کنند، ادامه داد: اثربخشی بسیاری از داروها، ارتباط مستقیمی با مصرف به موقع آنها در وقت معین دارد.
وی با بیان اینکه قطع ناگهانی بعضی از داروها به واسطه روزه داری بسیار خطرناک هست، تصریح کرد: بیماران باید از نظر سطح قند خون، فشار خون، چربی خون، انعقاد خون و بررسی های کلی اوضاع بیوشیمی خون پایش شوند.
منبع: مهر
انتهای پیام/
واژه های کلیدی: تغذیه | یخچال | نگهداری | مواد غذایی | وعده غذایی | مواد غذایی | تغذیه در ماه رمضان | اصول تغذیه ای
دانلود فایل ها
توجه: ممکن است تمام لینک های دانلود به دستور مقام قضایی حذف شده باشد...